Laboratoriopaketit

Laboratoriotutkimukset ovat tärkeä osa elimistössämme tapahtuvien häiriötilojen mittareista. Tutkimuksilla voidaan joko sulkea pois tai diagnosoida sairauksia, arvioida terveydentilaa ja hoidon tehokkuutta. Pisara LABissa panostamme laboratoriotulosten luotettavuuteen läpi koko prosessin. Laboratoriotulosten luotettavuuteen vaikuttaa moni tekijä, kuten oikea valmistautuminen tutkimukseen, laadukas näytteenotto, oikeanlainen näytteiden käsittely ja lähetys sekä näytteiden analysoiminen laatuvaatimusten mukaisesti. Tutustu alla huolella laadittuihin, monipuolisiin, laboratoriopaketteihimme tai valitse yksittäisiä laboratoriotutkimuksia. Meillä voit asioida myös ilman lääkärin lähetettä. Takaamme sinulle ammattitaitoisen ja miellyttävän laboratoriokokemuksen – laadusta tinkimättä!

 • Terveyden kattava vuosikatsastus

  Katsasta terveytesi ja selvitä monipuolisesti elimistösi hyvinvointi 39 tutkimuksella maksan, munuaisten, rasva-arvojen, kilpirauhasen, sokerin, nestetasapainon, D-vitamiinin, täydellisen verenkuvan ja haiman osalta.

  89,00 
 • Elimistön rautatasapainoselvitys ja anemia

  Punasolut kuljettavat rautaa, mutta elimistömme todellinen raudan pitoisuus selviää monipuolisella katsauksella tekijöitä, mitkä kuljettavat, siirtävät ja varastoivat rautaa. Raudanpuute kehittyy hitaasti ja voi aiheuttaa mm. väsymystä ja hengästymistä ja vaikuttaa sydämen toimintaan sekä kehittää anemiaa.

  Mahdolliset oireet: väsymys, huimaus, päänsärky, ihon kalpeus, korvien humina ja hengästyminen sekä sydämen sykkeen nousu, hauraat kynnet, kipu kielessä ja nieltäessä.

  84,00 
 • Kilpirauhasen toiminta (perus)

  Kaulalla sijaitseva kilpirauhanen vaikuttaa kehon lämmönsäätelyyn, mielialaan, aineenvaihduntaan sekä yleiseen vireystilaan. Kilpirauhasen toimintahäiriö voi aiheuttaa kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminta. Tutkimus sisältää TSH ja T4-V tutkimukset. 

  13,00 
 • Kilpirauhasen toiminta (laaja)

  Kaulalla sijaitseva kilpirauhanen vaikuttaa kehon lämmönsäätelyyn, mielialaan, aineenvaihduntaan sekä yleiseen vireystilaan. Kilpirauhasen toimintahäiriön voi aiheuttaa kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminta. Tutkimuspaketti sisältää TSH (tyreotropiini), T4-V (tyroksiini), T3-V (trijodityroniini) ja TPOAb (tyreoideaperoksidaasi vasta-aineet) tutkimukset. 

  39,00 
 • Seniorin hyvinvointi

  Seniorin hyvinvointipaketilla tutkit kattavasti 31 arvolla eri vitamiinien ja nestetasapainon tilaa, maksan ja munuaisten hyvinvointia sekä elimistön rasva- ja sokeritasapainoa. Täydellinen verenkuva näyttää laajasti veren eri solujen (puna- ja valkosolut sekä verihiutaleet) määrää ja jakaumaa sekä tarkemman valkosolujen jakauman. 

  79,00 
 • Maksan hyvinvointi

  Maksan hyvinvointipaketti sisältää 8 tutkimusta  millä voidaan laajasti arvioida maksan toimintaa ja havaita vaurioita sekä sairauksia: ALAT, ASAT, AFOS, Bil, CDT, ALB, HCVAb ja HBsAg

  48,00 
 • Metabolinen oireyhtymä eli aineenvaihduntahäiriö

  Metabolisessa oireyhtymässä MBO liika rasvakudos kertyy vatsaonteloon ja rasvasolujen väliin muodostuu runsaasti tulehdussoluja. Tulehdussolut kulkeutuvat maksaan häiriten maksan toimintoja.

  Aineenvaihduntahäiriö tutkimuspaketti sisältää seuraavat tutkimukset: S-Uraat Uraatti, B-HBA1c pitkäaikaissokeri, fS-Gluk Glukoosi eli paastosokeri, B-TVK Täydellinen verenkuva, fS-Lipidit Rasva-arvot sisältävät kokonaiskolesterolin, hyvän- ja pahan kolesterolin sekä triglyseridit, S-Alat Alaniiniaminotransferaasi, S-Afos Alkalinen fosfataasi, verenpainemittaus.

  39,00 
 • Diabetes, diabeteksen alkukartoitus ja seuranta

  Diabetes eli ”sokeritauti” aiheutuu aineenvaihduntasairauksista, joissa haiman insuliinintuotannossa on häiriötä ja verensokeri (glukoosi) pysyy jatkuvasti koholla.

  Mahdolliset oireet: jano, virtsanerityksen lisääntyminen, väsymys ja tahaton laihtuminen.

  49,00 
 • Munuaisten hyvinvointi

  Munuaiset säätelevät meidän monia elintoimintoja ja niiden hyvinvointi vaikuttaa terveyteemme. Munuaisten vajaatoiminta voi kehittyä vuosien aikana. Tavallisesti ihmisellä voi esiintyä munuaisten toimintahäiriöihin yleisoireita kuten väsymystä ja suorituskyvyn laskua, suonenvetoja ja levottomat jalat. Myöhemmässä vaiheessa voi esiintyä ihon kutinaa, turvotukset, pahoinvointi ja ruokahaluttomuus ja painon lasku.

  Munuaisten hyvinvointipaketti sisältää kattavasti seuraavat 8 tutkimusta: Kreatiniini (Krea), Glomerulusten suodatusnopeus (GFRe), Urea (Urea), Täydellinen verenkuva (TVK), Kalium (K), Natrium (Na), Kalsium (Ca), Fosfaatti (Pi)

  39,00 
 • Vitamiinit ja hivenaineet (mini)

  Elimistön solut tarvitsevat vitamiineja ja hivenaineita voidakseen hyvin. Kun keho voi hyvin ja ravintoaineet ovat tasapainossa, meillä on virkeä olo. Vitamiinit ja hivenaineet mini paketilla selvität elimistösi D-, B9- ja B12-vitamiinit, magnesium ja fosfaatti arvot.

  55,00 
 • Vitamiinit ja hivenaineet (medium)

  Elimistön solut tarvitsevat vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita voidakseen hyvin. Selvitä vitamiinit ja hivenaineet medium paketilla D-, B6-, B9-, B12, E- ja A- vitamiineja sekä magnesium, fosfaatti ja seleeni pitoisuudet. 

  155,00 
 • Vitamiinit ja hivenaineet (ekstralaaja)

  Elimistön solut tarvitsevat vitamiineja ja hivenaineita voidakseen hyvin. Selvitä vitamiinit ja hivenaineet ekstralaajalla paketilla. Paketti sisältää D-, B1-, B2-, B6-, B9-, B12, E-, K- ja A- vitamiineja sekä ubikinoni, sinkki, mangaani, magnesium, fosfaatti ja seleeni tutkimukset. 

  363,00 
 • Rasvahappoanalyysi

  Rasvahappoanalyysi antaa kattavan tiedon elimistösi rasvahappojen määristä ja rasvahappojen keskinäisestä tasapainosta, jotka ovat merkittäviä tekijöitä terveyden kokonaisuuden kannalta. Rasvojen tasapaino vaikuttaa tulehduksellisissa tiloissa sekä aivojen ja luuston hyvinvointiin.

  99,00 
 • Keliakian selvityspaketti

  Keliakia aiheuttaa ohutsuoleen tulehduksen ja ravintoaineiden imeytymishäiriöitä. Keliakian laajalla seulontatutkimuksella varmistat, onko vatsaoireiden syy keliakiasta johtuvaa. Tutkimus sisältää seuraavat 5 tutkimusta: Gliadiinipeptidit, deamidoidut, vasta-aineet S -DGPAbA, S -DGPAbG, Endomysium IgA vasta-aineet S -EMAbA, Immunoglobuliini A S -IgA ja Kudostransglutaminaasi IgA vasta-aineet S -tTGAbA.

   

  39,00 
 • Niveltulehdustutkimukset

  Kärsitkö niveloireista? Niveltulehduksen voi aiheuttaa moni eri tekijä, kuten esimerkiksi bakteerit, virukset, autoimmuunitaudit, nivelrikko ja kihti.  Niveltulehdus voi oireilla nivelten kipuna, turvotuksena, punotuksena ja kuumotuksena. 

  Tutkimus Niveltulehduspaketti sisältää seuraavat 5 tutkimusta: fS-RF Reumaafaktori, S-CCPAb Sitrulliinipeptidi vasta-aineet, B-La Lasko, B-PVK+T Perusverenkuva ja verihiutaleet, S-Uraat Uraatti

  45,00 
 • Sukupuolitautiseulonta

  Huolestuttaako sukupuolitaudit? Sukupuolitauti seulonnalla selvität kupan, HIV:n, klamydian ja tippurin aiheuttajat. Hoitamattomana klamydia voi aiheuttaa hedelmättömyyttä, kohdunkaulan tai virtsaputken tulehdusta. Kuppa vastaavasti hoitamattomana voi vuosien aikana aiheuttaa vakavia luu- ja verisuonimuutoksia sekä keskushermosto-oireita. HI-virus aiheuttaa immuunikato-oireyhtymän eli AIDS-taudin.

  45,00 
 • Klamydia ja tippuri

  Klamydia (Chlamydia trachomatis) ja tippuri (Neisseria gonorrhoeae) ovat Suomessa yleisimpiä suojaamattomassa seksissä tarttuvia sukupuolitauteja  ja voivat tarttua niin nieluun, peräaukkoon kuin sormien välityksellä myös silmiin.

  41,00 
 • Liikkujan paketti

  Aktiivinen elämäntapa ja liikuntaharrastukset ovat hyväksi elimistölle. Paljon urheilevalle on kuitenkin välttämätöntä huolehtia myös riittävästä palautumisesta ja monipuolisesta ravinnosta.
  Pisara LABin ”Liikkujan paketti” on suunniteltu yhdessä liikunta-alan ammattilaisen kanssa ja se sisältää monia liikkuvan ihmisen näkökulmasta kiinnostavia laboratorioarvoja. Yhteensä 17 tutkimuksella voidaan selvittää esimerkiksi elimistön rasitustilaa, palautumista ja nestetasapainoa. Näiden lisäksi paketti tarjoaa tietoa vitamiinitasoista sekä rauta-aineenvaihdunnasta.
  Liikkujan paketti sopii sekä perusaktiiviselle kuntoliikkujalle kausiluontoiseksi tarkistuspaketiksi että kovaa treenaavalle aktiiviurheilijalle, joka haluaa tilannekatsauksen siitä, mitä konepellin alla tapahtuu.

  122,00 
 • Painonhallintapaketti

  Pisara LABissa autamme sinua elämäntapamuutoksessa jo heti ensi askelissa. Painonhallintapakettimme avulla saat kattavan kuvan elimistösi sen hetkisestä voinnista. Tutkimuspaketin avulla on helppo selvittää ja seurata elintapojen muutoksen vaikutusta rasva-arvojen, sokerin, maksa- ja munuaisarvojen sekä kortisolin ja tulehdusarvojen osalta. Näet myös täydellisen verenkuvan avulla veren solujen määrät ja jakauman.

  55,00 
 • Joulukalenteri

  Joulukalenteri

  Lahjoitamme 10 euroa jokaisesta myydystä joulukalenterista HOPE hyväntekeväisyysjärjestölle. Tehdään yhdessä hyvää!

  Paketillinen hyvinvointia, ole hyvä! Mitäpä, jos tänä vuonna joulukalenterin avulla voisi selvittää oman elimistön terveyttä suklaan mutustamisen sijaan? Pisara LAB tarjoaa kalenterin jokaisesta luukusta laboratoriotutkimuksen, joilla voit tarkistaa kokonaisvaltaisesti kehosi hyvinvoinnin tilaa yhteensä yli 30:llä laboratoriotutkimusarvolla.

  Paketti kertoo sinulle esimerkiksi rasva- eli kolesteroliarvosi sekä sokeri-, rauta-, ja kilpirauhasarvosi. Lisäksi saat tietää vitamiini- ja kivennäisainepitoisuuksia sekä maksan ja munuaistesi hyvinvoinnista.  Sivuiltamme www.pisaralab.fi näet tutkimusten tarkat kuvakset ja valmistautumisen näytteenottoon.

  Kalenteri on loistava vaihtoehto tarjota joko itsellesi tai lähemmällesi erilainen lahja – paketillinen hyvinvointia.

  Tutkimukset voi lunastaa 30.4.2022 asti.

  Toimi näin:

  • Tilaa kalenteri ilman postituskuluja
  • Avaa luukut ja saat tietää, mihin tutkimuksiin olet oikeutettu.
  • Varaa aika laittamalla viesti osoitteeseen [email protected]
  • Ajanvaraukseen tarvitset kalenterista löytyvän koodin.
  • Tarkista valmistautumisohjeet Pisara LABin nettisivuilta.
  • Käy verikokeissa 30.4.2022 mennessä.
  • Vastaukset saat suoraan OmaKantaan.

  139,00 
 • Kotinäytteenotto

  Kotinäytteenotto

  Haluatko elämääsi hitusen helppoutta ja luksusta? Et ehkä ehdi ennen töitä käymään laboratoriossa tai erikseen laboratorioon lähteminen on haastavaa yhdistää hektiseen arkeen? Ei hätää – Pisara LAB tarjoaa sinulle laboratoriotutkimusten näytteenoton omassa kodissasi.

  Tarjoamme kotinäytteenottoa Tampereen alueella 20 € palvelumaksulla (Pisara LAB toimipisteestä 20 km). Voit valita tarvitsemasi laboratoriotutkimukset ja erillisen kotinäytteenoton. Tämän jälkeen ole yhteydessä suoraan Pisara LABin asiakaspalveluun [email protected] tai puh. 044 491 6810 sopiaksesi sinulle sopiva kotinäytteenoton ajankohta.

  Toimi näin:

  1. Valitse ja maksa laboratoriotutkimukset sekä kotinäytteenotto
  2. Tilaa kotinäytteenotolle aika [email protected] tai puhelimitse 044 491 6810
  3. Saat tulokset suoraan Omakantaan

  20,00 
 • Naisten hormonit (laaja)

  Naisen elimistö tuottaa hormoneja läpi elämän. Mitä hormoneja ja kuinka paljon, vaihtelee iän myötä. Hormonien vaikutus näkyy sekä mielialassa että hedelmällisyydessä. Naisten hormonit laajatutkimus sisältää follikkelia stimuloivan hormonin (FSH), estradioli (E2), progesteroni (Prog), luteinisoiva hormoni (LH), prolaktiini (PRL), testosteroni (Testo), Anti-Muller-hormoni (AMH) tutkimukset.

  105,00 
 • Naisten hormonit (perus)

  Naisen elimistö tuottaa hormoneja läpi elämän. Mitä hormoneja ja kuinka paljon, vaihtelee iän myötä. Hormonien vaikutus näkyy sekä mielialassa että hedelmällisyydessä. Naisten hormonit perustutkimuksella selvität munasarjojen toimintaan vaikuttavien hormonien pitoisuudet FSH, LH, PROG, PRL, E2.

  70,00 
 • Miesten hormonit (laaja)

  Miesten hormoni tuotanto vaihtelee iän myötä. Miesten laajassa hormonipaketissa selvität eturauhastutkimuksen PSA, testosteronin Testo ja sitä kuljettavan hormonin  SHBG sekä lisäksi myös aivolisäkkeen tuottamat hedelmällisyyteen vaikuttavat hormonit prolaktiini PRL sekä luteinisoiva hormoni LH.

  65,00 
 • Miesten hormonit (perus)

  Miesten hormoni tuotanto vaihtelee iän myötä. Peruspaketissa saat eturauhasen prostata spesifisen antigeenin PSA pitoisuuden sekä testosteroni hormonin Testo ja sitä kuljettavan sukupuolihormoneja sitova globuliini SHBG proteiinin arvot. 

  37,00 
 • Uniapneatutkimus eli yöpolygrafia

  Yöpolygrafialla tutkitaan unenaikaisia hengityshäiriöitä. Normaalisti nukkuessaan hengitystiet ovat auki, mutta hengitysteiden ollessaan ahtaat, nukkuessaan sisään hengitettäessä alipaine tukkii hetkellisesti ilman sisäänpääsyn. Tutkimus sisältää erikoislääkärin kirjallisen lausunnon.

  Mahdolliset oireet: päivänaikainen väsymys, hengityskatkos nukkuessa, kuorsaus, muistihäiriöt, impotenssi, ärtyneisyys, yön aikainen hikoilu, rytmihäiriöt ja virtsaamistarve.

  189,00 
 • Sydämen EKG vuorokausiseuranta 24 h , Holter

  Holter-tutkimus on kattava analyysi sydämen rytmistä, jossa tallennetaan 3-kanavaista EKG-käyrää yhtäjaksoisesti yleensä 24 tuntia. Tutkimus sisältää kardiologian erikoislääkärin kirjallisen lausunnon. 

  Holter-tutkimuksen aiheita ovat mm. huimaus, sydämentykytys, muljahdustuntemukset, tajunnan häiriöt, tuntemukset hitaasta, nopeasta tai epätasaisesta sykkeestä, rintakipu ja hengenahdistus.

  169,00 
 • Oire-holter (tapahtuma-EKG)

  Oire-Holter on tutkimus, jossa tallennetaan 3-kanavaista EKG-käyrää yhtäjaksoisesti enintään viikon ajan. Aistitut sydänoireet tallennetaan laitteessa olevalla oirepainikkeella. Laite palautetaan, kun tutkimuksen aiheena ollut oiretuntemus on esiintynyt 1–8 kertaa.. Tutkimus sisältää erikoislääkärin kirjallisen lausunnon. 

  Oire-Holter ei ole kokonaisvaltainen rytmianalyysi, vaan harvemmin esiintyvien rytmihäiriöoireiden diagnosointiin ja poissulkuun sopiva tutkimus.

  139,00 

Palvelumme

Tarkoin laadituilla laboratoriopaketeilla voit tarkistaa helposti ja nopeasti oman elimistösi sen hetkistä tilaa tai mitata yksittäisten tutkimusten arvoja. Halutessasi voit valita etälääkärin tulkinnan laboratoriotutkimuksille.